ÇORUM’DAN YEMEK TARİFLERİ
KEŞKEK
Malzemeler:
(6 kişilik )
500 gr yarma (gendirme)
500 gr koyun eti
2-adet soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
11 su bardağı su
Hazırlanışı : Yarmalar akşamdan ıslatılır. Güveç tencereye (Toprak
tencere) 2 kaşık yağ konulur. Soğanlar ince ince kıyılır. Et, biber,
salça, tuz 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır.
Yarma yıkandıktan sonra 10 su bardağı sıcak ile birlikte tencereye ilave
edilir.
Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılıp
hamurla kapağın etrafı kapatılır. Bir parmak sığacak kadar delik
bırakılır, buhar çıkması için kısık ateşte 2 saat pişirilir.
Not: Geleneksel bir çorum yemeğidir. İl merkezinde ve ilçelerde de
yapılmaktadır. Genellikle ramazan aylarında sabah erken saatlerde güveç
tencerede hazırlanıp fırına verilir. Turşu ve salata ile birlikte servis
yapılır.KEŞKEK
İSKİLİP DOLMASI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder